Month: July 2020

Alhamdulillah muka masuk poster sekali lagi pada bulan May 2020 ! Thank you to my AIA client and thanks to choose protection by AIA, you makes my May ! And congratulation. You are now PROTECTED by AIA. Terima kasih juga kepada agensi saya iaitu FM Group atas e certificate dan juga poster yang cantik ni. Ha…bolehlah tepek di website kan !

THANK YOU TO MY CLIENT AIA YOU MAKES MY MAY 2020

kehidupan sebagai AGEN AIA ini, sama seperti bisnes sendiri ..ada masa di atas dan ada masa sukar nak masuk ke carta di atas . Apapun alhamdulillah, kerana bulan May merupakan bulan yang bagus. Sekali lagi, tahniah kepada semua client AIA saya !

Clients juga telah membuka mata , nampak kelebihan AIA . Termasuklah offer 3 bulan PERCUMA tak peru bayar tempoh hari.

Bagi yang dah grab, PROMO tempoh hari. CONGRATUATION !

Waalu tiada PROMO, anda sendiri berhak menilai dan value kan diri anda. Mana yang belum lagi ada protection dan inginkan protection boleh hubungi saya di 012-6460421

Faedah-Faedah Pelan Takaful Hibah (A-Life Kasih Famili)

1. Faedah Kematian atau HUMK

Keluarga anda akan menerima amaun perlindungan asas jika berlaku perkara-perkara berikut :

  • Kematian akibat semua sebab; atau
  • Hilang Upaya Menyeluruh & Kekal (HUMK)

2. Faedah Kematian Akibat Kemalangan

Keluarga anda juga akan menerima amaun perlindungan asas sebanyak 200% jika berlaku kematian akibat kemalangan kepada anda.

3. Faedah Tambahan Untuk Perlindungan ke Atas Pasangan

Dengan rider A-Plus ProtectSpouse-i, pasangan anda akan mendapat perlindungan jika berlaku kematian, HUMK atau kematian akibat kemalangan.

4. Faedah Tambahan Untuk Perlindungan Penyakit Kritikal

Anda boleh memilih salah satu daripada rider-rider ini untuk mempertingkatkan pelan anda dengan perlindungan penyakit kritikal.

  • A-Plus CriticalCare-i ; atau
  • A-Plus Waiver-i

Harga hibah ? Serendah RM28 sahaja .

Harga medical card? Serendah RM68 je

Wasap terus ke https://www.wasap.my/60126460421/hibahaia

Medical card AIA tahun 2020 menjadi pilihan ramai sekarang ini. Tak kira bidang korporat yang membeli medical card untuk pekerja, para usahawan yang berniaga dan juga individu sendiri. Samalah situasi kami sebanarnya, kami beli medical card untuk ahli keluarga kami. Dan, alhamdulillah, kami mempunyai pengalaman sendiri memasuki wad dan juga menggunakan kad medikal AIA. Siapa kata medical card ni penipu?

PENGALAMAN ANAK SENDIRI MEMASUKI WAD HOSPITAL, NASIB BAIK ADA MEDICAL CARD AIA

Ianya merupakan pengalaman anak kami . Daim Naufal, anak kami admitted ward dr sebabkan RSV (flu virus). GL kami approve dalam masa 1 jam. Sangat cepat. Kerana Avisena Hospital yang dulunya di kenali sebagai DEMC (Darul Ehsan Medical Centre) ini merupakan hospital platinum AIA (atas sedikit taraf dari hospital panel).

Selepas GL (Guarantee Letter) dari AIA approved, kami di benarkan bawa Daim masuk ke bilik wad. Daim menjalani ujian swab flu test. Dari ujian tu, Daim negatif influenza tapi POSITIF virus RSV.😅RSV (RESPIRATORY SYNCYTIAL VIRUS) 

Treatment Daim di sini pula… Daim di bawah pengawasan Dr Shereen Sherina Pakar Kanak-kanak di Avisena Shah Alam. 

Daim admitted di hospital Avisena Shah Alam selama 3 hari 2 malam. Semasa discharge, memang cashless ! Kami tak perlu bayaran kos rawatan. CUma…cuma apa? CUma kami bayaran top up bilik hospital. Sebab kami upgrade ke bilik single untuk Daim !

Berbalik kepada topik kita, Medical Card AIA. Jika kami tiada medical card, memang tak mampu nak tanggung kos yuran hospital swasta .

2 PILIHAN KAD PERUBATAN AIA, STANDALONE DAN INVESTMENT LINK (PLAN ada saving)

Medical card AIA ada 2 jenis. Standalone dan juga pakej lengkap

1.Medical card Standalone adalah medical card kosong. Bermakna manfaat hospital sahaja akan dapat. Untuk medikal kad standalone ini, korang boleh miliki harga medikal kad serendah RM68 sebulan ! Murah,kan? Tapi harganya tidak TETAP tau !

Standalone , AIA ada pakej untuk :-

2. Medical card Plan Lengkap pula…ada medikal kad, saving, pampasan kematian, pampasan hilang upaya, elaun hospital dan banyak lagi. Harga bermula dari RM150 dan tiada peningkatan sehingga matang.

PEMBAHARUAN DIJAMIN

Kad perubatan ini dijamin pembaharuannya setiap tahun. Boleh digunakan sehingga umur 100 tahun.

KAEDAH BAYARAN FLEKSIBEL

Bayaran boleh dibuat secara bulanan, suku tahunan, setengah tahun dan tahunan .

KAUNTER KHAS AIA DI HOSPITAL-HOSPITAL PANEL TERPILIH

Medical card AIA Takaful menawarkan pengalaman VIP apabila anda berada di hospital kategori platinum di bawah AIA.

Di hospital platinum ini terdapat kaunter khas untuk pemegang kad perubatan AIA bagi memudah segala proses kemasukan hospital dan pengeluaran surat jaminan daripada pihak AIA.

Terdapat juga kafeteria di dalam hospital platinum ini yang menawarkan diskaun khas untuk pemegang kad perubatan AIA.

SENARAI HOSPITAL PANEL

Senarai Hospital Panel AIA TakafuL Berhad – Sila Click

Alamat dan lokasi lengkap Hospital Berdaftar dengan AIA Takaful Berhad

Senarai hospital panel AIA Public Takaful boleh didapati menerusi aplikasi mudah alih MYAIA  yang boleh dimuat turun dari Google Play dan Apple Apps Store.

Medical Card Aia Di Terima Hampir 95% Hospital Swasta
Di Seluruh Negara

PENGURUSAN AIA TAKAFUL TERBAIK

Kelebihan Medical card AIA Takaful

13 FAEDAH Kad Medical AIA

  • PERLINDUNGAN Sehingga Umur 100 TAHUN
  • Perlindungan Kad Medical bermula dari Rm100k sehingga Rm1.5 JUTA Setahun polisi!
  • Rawatan Dialisis Buah Pinggang (Pesakit Luar)
  • Rawatan Kanser (Pesakit Luar)
  • Rawatan Denggi (Pesakit Luar)
  • Transplan Organ / Sumsum Tulang
  • Rawatan Susulan Fisioterapi & Akupunktur
  • Rawatan Kejururawatan Di Rumah
  • Rawatan Pesakit Luar (Kemalangan)
  • Faedah Penjaga Harian
  • Rawatan Gigi Pesakit Luar (Kemalangan)
  • Elaun Tunai Harian di Hospital Kerajaan
  • Pemindahan Dan Penghantaran Pulang Perubatan Kecemasan (dari Oversea Ke Malaysia)-USD 1 MILLION

KeIstimewaan Kad Medical AIA 

  • TAK PERLU BAYAR Deposit (AIA Platinum Panel) SWIPE Kad Jer…
  • TIADA Ko Insurans (Bil 100% dibayar oleh AIA)
  • TANPA Had Seumur Hidup
  • (Amaun Perlindungan diperbaharui Setiap Tahun )
  • Tak Payah BERSESAK & “Q” LAMA” di Hospital Awam.
  • Tak “BURN DUIT SIMPANAN $” untuk Bayar Bil Hospital . IF NO Medical Card KENA BAYAR PAKAI DUIT SENDIRI
  • Carian Hospital Panel Melalui Aplikasi AIA Locator
  • Lebih 90+ hospital panel di Malaysia
  • Hospital Bertaraf 5 BINTANG

Berminat dengan medical card? Wasap terus ke https://www.wasap.my/60126460421/medicalcard

AIA mempunyai 3 plan insurance tahun 2020 untuk anak. Iaitu medical card standalone, A-Life Joy plan medical card dan juga saving dan juga A-Life Superjunior (life sahaja).

Plan medical card standalone AIA

Plan medical card standalone AIA untuk anak (medical card sahaja) adalah plan khas untuk kos perubatan ketika di hospital / wad. Plan ini tiada pampasan kematian, pampasan hilang upaya, dan juga tiada saving di dalam plan ini. Biasanya, client yang mempunyai bajet bawah RM100 akan memilih plan medical card AIA standalone

Plan Insurans Anak A-Life Superjunior

Plan life untuk anak iaitu pakej ini mengandungi simpanan, hibah, pampasan kematian untuk anak. Pakej ini tidak mempunyai faedah rawatan di hospital / masuk wad. Pakej ini harganya bermula dari RM50 . Kelebihan plan ini, ianya hanya bayar selama 20 tahun sahaja. Tapi, coverage sehingga umur anak 70 tahun. Bermakna faedah INSURANCE PERCUMA dari tahun ke-21 sehingga anak mencapai umur 70 tahun.

Plan Insurans Anak A-Life Superjunior sebuah pelan komprehensif yang menjaga keperluan penjagaan kesihatan anak-anak anda sehingga mereka mencapai umur dewasa kerana walau berapa tahun pun umur mereka, kasih sayang dan keprihatinan anda tidak akan berakhir.

KEISTIMEWAAN A-Life Super Junior

TEMPOH PEMBAYARAN TERHAD

Anda hanya perlu membayar pelan ini selama 20 tahun untuk membolehkan anak anda menikmati perlindungan sehingga beliau berumur 75 tahun.

PERLINDUNGAN SEMUA DALAM SATU

Pelan ini melindungi anak anda bagi 12 penyakit juvana kritikal, 39 penyakit kritikal, hilang upaya menyeluruh dan kekal (akibat penyakit atau kemalangan) serta jika anak anda meninggal dunia

Anak anda akan menerima 25% daripada jumlah beliau dilindungi jika beliau didiagnos dengan penyakit juvana kritikal sebelum mencapai umur 21 tahun, bagi membolehkan anda mempunyai kemampuan dari segi kewangan untuk mengubati penyakit tersebut.

Anda akan menerima bantuan kewangan jika anak anda dimasukkan ke hospital 3 hari berturut-turut sebelum beliau mencapai umur 21 tahun

Setelah anak anda berumur 21 tahun, kami akan membayar kos pemeriksaan kesihatan anak anda dua tahun sekali.

Apabila pelan tersebut berakhir, anak anda akan menerima bayaran sekaligus sebanyak 125% daripada jumlah perlindungan beliau

PERLINDUNGAN BERTAMBAH

Jumlah perlindungan awal akan bertambah secara automatik sebanyak 25% sebaik sahaja anak anda menyambut ulang tahun kelahiranya yang ke 21.


Di samping itu, jika sesuatu yang tidak diingini berlaku dan anak anda meninggal dunia atau hilang upaya menyeluruh dan kekal akibat kemalangan, kami akan membayar anda dua kali ganda jumlah perlindungan anak anda.

HARGA PLAN A-LIFE SUPERJUNIOR

Harga A-Life Superjunior amatlah berpatitan serendah RM50 sebulan dan perlindungan minima RM50, 000

PENERANGAN ISTILAH INSURANS
  1. Apakah yang dimaksudkan dengan hilang upaya menyeluruh & kekal?

Ia bermakna seseorang tidak mampu bekerja selama-lamanya akibat penyakit atau kecederaan.

2. Apakah yang dimaksudkan dengan penyakit kritikal?

Penyakit kritikal merujuk kepada penyakit yang mengancam nyawa.

3. Apakah yang dimaksudkan dengan penyakit juvana kritikal?

Ini merujuk kepada penyakit yang mengancam nyawa anak-anak.

4. Apakah yang dimaksudkan dengan tempoh matang?

Ia adalah tarikh apabila perlindungan insurans anda bagi pelan ini berakhir.

5. Apakah yang dimaksudkan dengan bayaran penuh?

Ia merupakan pembayaran tuntutan tunggal berjumlah besar.

SEHINGGA UMUR 75 TAHUN

Umur Penyertaan

14 DAYS -15 YEARS OLD

A-Life Joy Plan lengkap untuk anak

Plan lengkap untuk anak , yang ini adalah plan pakej lengkap di mana anak akan mempunyai medical card, life, saving, pampasan kematian, pampasan hilang upaya dan banyak lagi faedah lain.

Menjadi ibubapa adalah salah satu detik yang paling menggembirakan dalam hidup anda. Memiliki anak mengubah hidup anda selamanya, dan kami ingin menyediakan ketenteraman dan keselamatan yang anda perlukan dalam menempuh kehidupan sebagai ibubapa. Kini AIA mempunyai plan insurans khas terutamanya medical khas untuk anak. Tidak kiralah anak berada di dalam kandungan mahupun anak yang sudah di lahirkan

A-LIFE JOY PLAN INSURANS DAN MEDIKAL UNTUK ANAK
A-LIFE JOY PLAN INSURANS DAN MEDIKAL UNTUK ANAK

A-Life Joy-i adalah satu pelan takaful berkaitan pelaburan yang menyediakan perlindungan kepada anak anda, dan juga peluang pelaburan, dengan serendah RM 150 sebulan. Kami menawarkan fleksibiliti dalam menukar tahap perlindungan dan simpanan untuk anak anda dari semasa ke semasa, demi memenuhi keperluan anak anda yang sentiasa berubah.

IKATAN KEGEMBIRAAN

Ikatan kegembiraan adalah ciri unik yang menghubungkan A-Life Lady360-i dan A-Life Joy-i untuk memastikan perlindungan terbaik untuk si manja anda.

Sila ambil perhatian bahawa ini merupakan produk takaful keluarga yang dikaitkan dengan prestasi aset-aset pendasar, dan bukan produk pelaburan tulen seperti unit amanah.

APA YANG DISEDIAKANNYA?

  • LINDUNGI ANAK ANDA WALAUPUN SEMASA ANDA SEDANG HAMILAnda boleh menyertai pelan ini untuk anak anda seawal minggu ke-14 kehamilan. Jika anda seorang pelanggan A-Life Lady360-i, anda boleh menikmati keistimewaan menjamin perlindungan untuk anak anda walaupun semasa kehamilan kurang daripada 14 minggu tanpa pengunderaitan perubatan. 
  • TINGKATKAN PERLINDUNGAN ANAK ANDA DI TAHUN-TAHUN AWALA-Plus BabyCare-i menyediakan anda faedah penjagaan kehamilan dan penjagaan kanak-kanak yang telah dipertingkatkan. Rider ini juga melindungi gangguan perkembangan kanak-kanak, khasnya Gangguan Spektrum Autisme dan Gangguan Defisit Perhatian dan Hiperaktif – faedah yang pertama seumpamanya di Malaysia.
  • PELAN PERLINDUNGAN DAN SIMPANAN MENYELURUH UNTUK ANAK ANDADapatkan perlindungan takaful untuk kematian dan hilang upaya menyeluruh dan kekal, dan juga melabur untuk menambah simpanan anda – semuanya dalam satu pelan.
  • NIKMATI PERLINDUNGAN DUA KALI GANDA DENGAN CIRI PERTUMBUHAN AUTOKami akan meningkatkan amaun perlindungan anak anda sebanyak 100%, terhad kepada RM 100,000 apabila anak anda mencapai umur 18 tahun, tanpa pengunderaitan perubatan. 
  • PERLINDUNGAN DAN SIMPANAN FLEKSIBELCaruman berpatutan bermula daripada RM 150 sebulan. Anda mempunyai fleksibiliti untuk menambah atau mengurangkan perlindungan anak anda. Anda juga boleh menyimpan lebih banyak, membuat pengeluaran, atau menukar dana. 
  • SIMPANAN PENDIDIKAN MELALUI A-PLUS SCHOLARSAVER-IAnda boleh membina dana simpanan pendidikan untuk anak anda melalui A-Plus ScholarSaver-i. Jika anda menambah A-Plus PayorExtra-i kepada A-Life Joy-i, caruman yang diperuntukkan ke dalam A-Plus ScholarSaver-i mungkin layak untuk pelepasan cukai peribadi, tertakluk kepada keputusan muktamad Lembaga Hasil Dalam Negeri.
  • LEBIHANJika ada lebihan daripada dana risiko Takaful pada setiap akhir tahun, AIA PUBLIC akan berkongsi lebihan tersebut dengan Peserta-peserta yang layak mengikut nisbah 50:50.

BERMINAT? HUBUNGI AZLINDA 012-6460421

azlindaazman AIA Insurance
azlindaazman AIA Insurance